Mikael Uhlin

100 år!

Den 27 mars 1921 bildades Alfredshems IK. Idag är det exakt 100 år sen. Lite drygt halvvägs till idag (27 mars 1979) vann Modo sitt första SM-guld i hockey. Att 27 Mars är Modo-dagen Med stort M råder Med andra ord inget tvivel oM! Dock, som Claes Malmberg lär ha sagt: "Tack vare buddhismen och GAIS har jag lärt mig att leva med lidandet". Nåväl, vad gäller att leva med lidande räcker det med att vara modoit! Efter SM-guldet 2007 varnade jag - uppenbarligen för döva öron! - för guldets mättande effekt.

Idag, 27 mars 2021, står vi där och sneglar lite oroligt mot landets tredjedivision. Visserligen beror det främst på att de som bestämmer i svensk hockey helt makulerade/amputerade/ogiltigförklarade Modos framgångsrikaste säsong på länge. Det hänvisades till covid19, något som dock inte hindrade att det efter det har spelats en helt ny säsong utan publik. Nåväl, åtgärden ledde till att Modo återläts på sina tre bästa femmor och åter fick börja om från början (vilket gick sådär).

Vi fick vänta 28 plågsamma år (1979-2007) mellan det första och andra SM-guldet men nu måste det gå snabbare till tredje herrguldet. Egentligen är det ju ganska enkelt. Vinn (nästan) alla matcher de två kommande säsongerna så har vi guldet som i en liten ask! För mig spelar det ingen roll om det är grannens 18-årige grabb eller en 40-årig nordamerikan som tar en plats i laget så länge de GER ALLT I VARJE BYTE!!! 12 byten á 80-90 sekunder per match.
Hur svårt kan det vara?

Och mitt råd denna gång är att klubben skaffar en heltidsanställd mental coach vars roll blir att kontinuerligt och på lång sikt bygga upp, förstärka och stötta varje spelares mentala status. Det borde vara lika viktigt som den fysiska träningen.

Bygden kalla
mod o hjärta till alla!